ارزیابی تنش ضربه ای، تماسی و خستگی ناحیه اتصال ریل خطوط راه آهن ایران

تنش ضربه ای، تماسی و خستگی: رشد ترک های خستگی و سطحی به دلیل تنش های ضربه ای و تماسی متناوب در ناحیه درز ریل عامل بسیاری از صدمات و تلفات ریلی در سال های گذشته بوده است. علاوه بر این نویز و تکان های وارد بر واگن به دلیل ضربات وارده از چرخ در ناحیه درز اتصال ریل منجر به ناراحتی و صلب آسایش مسافرین می شود.

 

 

خروج قطار از ریل به دلیل شکست ناحیه درز ریل- ایتالیا-2018- 3 کشته و 46 زخمی

ایتالیا- خروج قطار از ریل به دلیل شکست ناحیه درز ریل-3 کشته و 46 زخمی- سال 2018

 

 

انواع اتصال دو ریل در تنش ضربه ای، تماسی و خستگی

یکی از انواع اتصال دو ریل (علی الخصوص در طراحی سیستم Inter-locking) با طول مشخص، استفاده از میله های اتصال است. طریقه اتصال اینگونه است که دو ریل و دو درزبند در دوطرف، با 4 یا 6 پیچ به یکدیگر متصل می شوند.

 

 

بررسی اثر زاویه درز ریل بر توزیع تنش های تماسی و ضربه ای

بررسی اثر زاویه درز ریل بر توزیع تنش های تماسی و ضربه ای

 

 

در این پروژه به منظور کاهش رشد ترک های خستگی و سطحی در ناحیه درز ریل و راحتی مسافرین پارامترهای نیروی محوری، سرعت، فاصله و زاویه ی درز مورد ارزیابی قرار گرفت.  این پارامترها با توجه به پروفیل ریل مورد استفاده در صنعت ایران UIC60 و S1002 و درزبند از فیش UIC 864-8 انجام پذیرفته است. با استفاده از شبیه سازی های مهندسی و تحقیقات انجام گرفته تنش های ضربه ای  25% کاهش یافت.

 

 

شبیه سازی حرکت چرخ روی ریل و بررسی تنش های ضربه ای و سطحی در ناحیه درز ریل

شبیه سازی حرکت چرخ روی ریل و بررسی تنش های ضربه ای و سطحی در ناحیه درز ریل

 

 

نتایج نشان می دهد، زاویه درز ریل تاثیر چشمگیری بر میزان تنش های ضربه ای و پارامتر ISF دارد. نیاز به مشاوره دارید؟ با ما تماس بگیرید.

-آمادگی پذیرش و عقد قرارداد بعنوان واحد تحقیق و توسعه R&D صنایع و شرکت ها –