FFS چیست؟
FFS که به “ارزیابی متناسب سازی تجهیزات“، “ارزیابی کارآمدی برای سرویس” و ” متناسب سازی جهت سرویس دهی” نیز معروف است، روشی است که در آن سازه و اجزای آن برای ادامه فعالیت تخمین زده می شوند. خروجی این روش، اجازه یا عدم اجازه فعالیت دستگاه در حال استفاده است. تخمین عمر باقیمانده و یا تعیین فاصله های زمانی لازم جهت بازرسی و رفع و پیش بینی علت کاهش خواص ماده می تواند دیگر خروجی این روش باشد.
مخازن و تجهیزات لوله ای به طور متناوب بر اساس راهنمایی های ارائه شده در مستنداتی نظیر ASME/API-579 Fitness-for-Service مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرند. در سطح سوم که ارزیابی با روش های بر پایه اجزای محدود (FEM) است معمولا جهت بررسی هندسه و شرایط پیچیده بارگذاری استفاده می شود.
ارزیابی متناسب سازی تجهیزات (FFS) روشی استاندارد و کاربردی جهت تعیین قابلیت سرویس دهی تجهیزات مختلف در صنعت می باشد. وجود و حدود عیب و نقص در یک سیستم را بر اساس معیارهای مختلف بررسی می کند.
از این روش برای تجهیزات تحت فشار که دارای عیب، نقص و آسیب هستند از دهه 1960 میلادی استفاده می شود. دو استانداردی که متناوبا در این روش استفاده می شود API 579 و BS 7910 می باشند.
هنوز بسیاری از شرکت ها از اهمیت روش های ارزیابی متناسب سازی تجهیزات (FFS) آگاه نیستند و بیشتر ترجیح می دهند تعمیرات را با استفاده از جوشکاری یا مواردی از این دست انجام دهند. این تعمیرات دوره ای در حجم وسیعی از تجهیزات نظیر سکوها و پالایشگاه ها، بسیار هزینه بر و گران است و از طرفی ممکن است یکپارچگی سازه را نیز به خطر اندازد. در ایران با توجه به عمر بالای اکثر تجهیزات مورد استفاده در صنایع مختلف این روش، ارزانترین و بهترین راه برای تعیین عمر کاری آنها می باشد.
- تعیین عمر باقیمانده تجهیزات آسیب دیده
- اطمینان از ایمنی تجهیزات پس از عمر طراحی آنها
- اثبات استحکام کافی نمونه با وجود نقص
- افزایش فاصله های زمانی بازرسی
- کاهش زمان از کارافتادگی و خاموشی تجهیزات
- شکست ترد (Brittle Fracture)
- خوردگی عمومی (General Metal Loss)
- خوردگی موضعی (Local Metal Loss)
- خوردگی حفره ای (Pitting Corrosion)
- تاول هیدروژنی
- رشد ترک
- خستگی
- خزش
- ترک ناشی از خوردگی تنشی (SCC)
- تردی هیدروژنی
- حملات هیدروژنی در دمای بالا
- خرابی ناشی از آتش سوزی
- ترک خوردگی هیدروژنی
- مبدل های گرمایی و دیگ های بخار
- لوله ها
- ایستگاه های فشار
- لوله ی متصل به دیگ های بخار
- توربین ها
- لوله های اصلی
- مخازن ذخیره
- مخازن تحت فشار
- لوله های انتقال
- شیر اطمینان
- پمپ ها
- کمپرسورها
- برج های تقطیر
مهندسان ما در شرکت بنیان صنعت بنوموسی آماده همکاری جهت مشاوره های تحقیقاتی و صنعتی شما هستند. این شرکت متخصص و مجری اجرای ارزیابی کارآمدی سرویس سطح 3 (Level 3) برای تجهیزات مختلف می باشد و با شرکت های معتبر بازرسی همکاری دارد.