بهینه سازی کوره آجرپزی بهینه سازی مصرف انرژی
بهینه سازی کوره آجرپزی
بهینه سازی کوره آجرپزی: در کشور ما کورههای بسیاری وجود دارد که اکثر آنها با سیستم قدیمی کار می کنند که این مسئله منجر به مصرف بالای انرژی در آنها میشود. این در حالی است که با صرف هزینهای کم و به سادگی میتوان مصرف انرژی را در آنها تا ۴۰ درصد کاهش داد. در صنعت آجر حدود ۷۰۰۰ كارخانه فعال در ايران موجود است كه ميزان توليد اسمی ساليانه آنها بيش از ۵۰ ميليون تن و حدود 4 ميليارد ليتر معادل نفت كوره ميزان مصرف انرژي در آنها است. محصولات اكثر اين کارخانجات، شامل آجر سنتی، آجر ماشينی و بلوک همه با فنآوری قديمی توليد میشوند که علاوه بر انرژیبری بسيار بالا در توليد (بيش از ۲ برابر انرژیبری توليد آجر با فنآوری جديد)، از بسياری از مزايای نهفته در استفاده از آجرهای جديد بیبهره هستند.
سهم ۴۵ درصدی هزينههای انرژی در توليد آجر از ديدگاه اقتصاد ملی، خود بيانگر شدت انرژی مصرفی بسيار بالا در اين صنعت و لزوم توجه به آن است. كل بخش صنعت از نظر مقداري حدود 21 درصد و از نظر ارزشي حدود 15 درصد از کل مصرف نهايي انرژي کشور را به خود اختصاص داده است. کل مصرف انرژي بخش صنعت در سال حدودا معادل 219/7 ميليون بشکه معادل نفت خام بوده که ارزش آن نيز بيش از 7/3 ميليارد دلار مي باشد. صنايع كاني غير فلزي با مصرفي در حدود 36% از مصرف كل فرآورده هاي نفتي و گاز مصرفي صنايع كشور ، و از ميان آنها صنعت آجر، کاشي، سراميک و چيني با اختصاص حدود 15% اين مقدار مصرف به خود، از اهميت خاص در ميان ساير صنايع برخوردار است.
خدمات در بهینه سازی کوره آجرپزی
- طراحی سیستم احتراق
سیستم احتراقی که در کورههای هافمن کارخانههای آجرپزی استفاده میشود، بازدهی بسیار پایینی دارد. با انجام شبیه سازی دینامیک سیالات مولکولی با ایجاد تغییرات در مشعل کوره هافمن، شامل همگرا کردن سرمشعل ، قراردادن فنر در لوله برای ایجاد جریان چرخشی، کوتاه کردن طول نازل سوخت مشعل برای اختلاط بهتر سوخت و هوا و موارد دیگر عملکرد سیستم احتراق بهبود می یابد.
- ارائه راهکار در خصوص چیدمان بهینه بلوک ها و آجر ها
- عایق کاری مناسب کوره ها
پس از بهینه سازی کوره می توان انتظار داشت که

بهینه سازی کوره آجرپزی
- مصرف سوخت کوره تا یک سوم کاهش یابد؛
- راندمان احتراق مشعل تا 50% کاهش داشته باشد؛
- مقدار مونوکسید کربن (CO) به 2% مقدار اولیه برسد؛
- مقدار نیتروژن مونوکسید (NO) تا 60% کاهش داشته باشد؛
و در نتیجه هزینه های مربوط به کوره و همچنین تولید گاز های مضر کاهش خواهد یافت.
طراحی کوره مقاومتی دما بالا
ساخت کورههای مقاومتی دما بالا، با دمای ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ درجه که برای ذوب قطعات خاص مورد استفاده قرار می گیرد.