خدمات

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

English

جایزه ایگ نوبل چیست؟! از برنده شدن یک ایرانی تا مساله اسپاگتی یا شکست آبشاری

جایزه ایگ نوبل چیست؟! از برنده شدن یک ایرانی تا مساله اسپاگتی یا شکست آبشاری

جایزه ایگ نوبل (Ig Nobel) یک جایزه طنزآمیز است که از سال 1991 به منظور تجلیل از دستاوردهای غیرمعمول در تحقیقات علمی سالانه در اواخر سپتامبر (شهریور) -تقریبا در زمان اعلام نتایج جایزه ایگ نوبل به 10 موفقیت برتر که «ابتدا باعث خنده و سپس به فکر فرورفتن مردم شود» اعطا می‌شود.

این جایزه توسط مجله طنز علمی سالنامه تحقیقات نامحتمل (Annals of Improbable Research) سازماندهی می‌شود.

جالب است بدانید، در سال 2019، آقای ایمان فرحبخش، استادیار دانشگاه آزاد قوچان برای طراحی دستگاه پوشک عوض‌کن، بچه‌شور و بچه‌خشک‌کن برنده جایزه مهندسی ایگ نوبل شد.

اطلاعات بیشتر در مورد این جایزه

یکی از مهمترین مسائلی که تاکنون در جایزه ایگ نوبل به آن پرداخته شده است، مساله‌ای است به نام مساله اسپاگتی. تا به حال به این مساله فکر کرده‌اید که چرا با خم‌کردن یک ماکارونی همیشه با بیش از دو تکه شکسته می‌شود؟ حتی ریچارد فاینمن برنده جایزه نوبل هم به این مساله فکر کرد اما برای آن جوابی پیدا نکرد.

پس از سالها و به کمک دوربین های اسلوموشن پیشرفته این مساله کشف شد و به شکست آبشاری یا Cascading fracture معروف شد.

در سال 2005، دو محقق فرانسوی با تحقیق روی این موضوع و انتشار یک مقاله در این زمینه جزئیات پنهانی ریاضی و تئوری این مساله را شرح دادند که بعدها آنها برنده‌ی همین جایزه ایگ نوبل شدند.

در سال 2018 محققانی از دانشگاه MIT فهمیدند که با پیچاندن و خم‌کردن سریع ماکارونی می‌توان حتی آن را به دو قسمت هم شکست. ظاهرا کار ساده‌ای نیست. اگر شما امتحان کردید و به نتیجه رسیدید، به ما هم اطلاع بدید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *