تهویه مطبوع در صنایع نساجی
تهویه مطبوع کارخانه های نساجی بیش از 10 سال است که تخصص ماست
صنعت نساجی شامل تمامی مراحل تولید الیاف، تبدیل الیاف به نخ و تبدیل نخ به پارچه و همچنین فرآیندهای تکمیلی نظیر رنگرزی و چاپ است.
صنعت نساجی یکی از قدیمی ترین صنایع در تمدن بشری به شمار می رود چرا که پس از غذا، پوشاک دومین نیاز اساسی بشر می باشد، از این رو صنعت نساجی در طول تاریخ از یک دوک نخ ریسی ساده به ماشین آلات تمام اتوماتیک و پیشرفته تبدیل شده است. ولی متاسفانه این ماشین آلات عوارض و آلاینده های خاص خود را دارند و تا حدی با ایجاد آلودگی در هوا باعث برخی بیماری های انسانی می شود. فلذا نیاز دیگری به نام تهویه مطبوع ایجاد می شود تا این عارضه ی صنعت نساجی را کاهش دهد.
اهمیت دما و رطوبت در کارخانجات نساجی
اهمیت دما و رطوبت و مدیریت آن در کارخانه های نساجی، موضوع جدیدی نیست، اما درک نیازها، توانایی تجهیزات و استفاده از آنها برای گرفتن بهترین نتیجه، همواره به عنوان یک چالش برای مدیران و تکنسین های تاسیسات بوده است. با پیشرفت های حاصل شده در دنیای امروز و تمام اتوماتیک شدن سیستم های تهویه، بازهم وجود آموزشها و دستورالعمل های لازم به منظور عملکرد ایده آل سیستم و به حداقل رساندن زمانهای خاموشی ضروری است.
رطوبت و صنعت پارچه
یکی از اولین صنایع دستی که بشر به منظور برطرف کردن نیازهای خود ابداع کرده است، تولید پارچه و لباس از نخ پنبه بوده است. از همان قدیم مردم آموخته بودند که اگر در روزهای گرم، آب بر روی زمین اسپری شود و یا اگر در هنگام بافندگی، نخها مرطوب باشند، به دلیل کمتر شکسته شدن نخها، کار پارچه بافی آسانتر خواهد بود.
انقلاب صنعتی، دما و صنعت پارچه
روند فوق تا قبل از وقوع انقلاب صنعتی جهت تولید نخ و پارچه رواج داشت، اما با وقوع انقلاب صنعتی و با هدف تولید انبوه، روشهای مختلفی به منظور تزریق رطوبت به مواد در حال پردازش، ارائه شد. از طرفی تعدد نفرات و ماشین آلات پرسرعت در زیر یک سقف، مشکل افزایش دما را به مشکل رطوبت افزود بعلاوه اینکه افزایش سرعت ماشین آلات موجب تولید پرز و الیاف معلق می شود.
مشکلات فوق سلامتی پرسنل تولید را به طور جدی تهدید می کرد؛ چراکه هوا برای هر انسانی عنصری حیاتی است. رفع مشکلات فوق، شخص را کارآمدتر و محیط کار را برای وی مناسب می کند.
تَهویه مطبوع و آنچه همگان می خواهند…
حفظ کیفیت هوای داخل سالن های نساجی، از طریق مدیریت رطوبت، می تواند موجب کاهش هزینه های انرژی، افزایش بهره وری، صرفه جویی در نیروی کار، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری و اطمینان از کیفیت محصول شود، از طرفی مدیریت رطوبت محیطی ایجاد می کند که آسایش پرسنل را در پی دارد، به عبارت دیگر مدیریت رطوبت موجب بهبود توامان کیفیت کار و زندگی می گردد.
در این مجموعه ما با بکارگیری پرسنل مجرب، و با سابقه طراحی سیستم تهویه بیش از 50 کارخانه نساجی در ایران، در خدمت شما خواهیم بود.
مجموعه ما سابقه طراحی سیستم تهویه کارخانجات ریسندگی، بافندگی، تابندگی و … را داراست. برای هماهنگی و مشاوره تماس بگیرید. از جمله خدمات دیگری که بنوموسی می تواند به صاحبان کارخانه های نساجی ارائه دهد شبیه سازی قطعات دستگاه ها، تهیه ی شناسنامه فنی دستگاه ، عارضه یابی، بهنیه سازی مهندسی، افزایش کیفیت محصول و … است. امیدواریم که بتوانیم کمکی هر چند کوچک در رفع مشکل شما تولیدکننده ی ارزشمندِ کشور ارائه دهیم.
تَهویه مطبوع چیست؟
تَهویه مطبوع به مجموعهای از فرایندها و سیستمهایی گفته میشود که برای کنترل دما، رطوبت، کیفیت هوا و توزیع مناسب هوا در فضاهای داخلی به کار میرود.
چرا باید سیستم تَهویه مطبوع داشته باشیم؟
هدف اصلی تَهویه مطبوع ایجاد یک محیط راحت و سالم برای ساکنان ساختمانها یا فضاهای کاری است
تَهویه مطبوع چند بخش دارد؟
تهویه مطبوع شامل سه بخش اصلی میشود: تهویه، سرمایش و گرمایش
بخش تهویه چه کاری انجام می دهد؟
تعویض و جابهجایی هوای داخل و خارج ساختمان برای حذف آلایندهها، بوها و تامین هوای تازه.
بخش سرمایش چه کاری انجام می دهد؟
کاهش دمای هوای داخلی برای ایجاد یک محیط خنک و راحت در فصول گرم سال. این فرایند معمولاً با استفاده از سیستمهای خنککننده مانند کولرها یا سیستمهای تهویه مرکزی انجام میشود.
بخش گرمایش چه کاری انجام می دهد؟
افزایش دمای هوای داخلی برای ایجاد یک محیط گرم و راحت در فصول سرد سال. این کار معمولاً با استفاده از سیستمهای گرمایش مرکزی، بخاریها یا رادیاتورها انجام میشود.
تهویه مطبوع در چه مکان هایی قابل استفاده است؟
سیستمهای تهویه مطبوع معمولاً مجهز به فیلترهایی هستند که برای حذف ذرات معلق، گرد و غبار و سایر آلایندههای هوا طراحی شدهاند. این سیستمها میتوانند در انواع مختلف ساختمانها از جمله خانهها، دفاتر، بیمارستانها، مراکز تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار گیرند.