بازرسی
کارشناسان و مهندسان شرکت بنیان صنعت بنوموسی توانایی مشاوره در مسائل مختلف مربوط به شرکتهای بازرسی را دارا میباشند. برخی از خدمات این شرکت به شرح زیر میباشند.
جوش و خوردگی
پیش بینی اثرات جوش بر تنش پسماند در مواد مختلف
خوردگی حفره ای در مخازن فلزی
ترک حاصل از خوردگی تنشی (SCC)
در نیروگاه های هسته ای، به دلیل جوشکاری، لوله ها دارای تنش پسماند بوده و مستعد SCC هستند. SCC یکی از اصلی ترین مکانیزم های خرابی در راکتورهای آب جوشان ((Boiling Water Reactor (BWR) و راکتور آب فشرده ((Pressurized Water Reactor (PWR) است. وجود تنش های کششی پسماند حاصل از جوش موجب تسریع در خوردگی و رشد ترک در ماده می شود.
در حدود 449 نیروگاه هسته ای در دنیا در حال فعالیت هستند و 60 نیروگاه جدید در حال ساخت می باشند. در ایران 1 نیروگاه هسته ای در حال کار و یک نیروگاه نیز در حال ساخت می باشد. 2 نیروگاه تحقیقاتی در ایران نیز موجود است. ایمنی تجهیزات این نیروگاه ها اولویت اصلی مسئولین آنهاست.
شبیه سازی ترک
در بازرسی خطوط لوله فلزی معمولا طول و عمق ترک با استفاده از ابزارآلات موجود اندازه گیری شده و گزارش می شود. بدین وسیله ترک هایی که سازه را در حالت بحرانی قرار می دهند شناسایی می شوند. با استفاده از شبیه سازی های عددی می توان رشد ترک را تعیین و از شکست های نابهنگام جلوگیری کرد. روش های جدید مدل سازی امکان شبیه سازی دقیق تر ترک را فراهم کرده اند.
ترک خوردگی هیدروژنی
مواد فلزی به دلیل مشخصات مکانیکی خاص نظیر استحکام ، سفتی ، چقرمگی و مقاومت در دمای بالا نقش کلیدی در ساخت قطعات و تجهیزات صنعتی دارند. اما بیشتر از 100 سال است که تاثیر هیدروژن در کاهش چشمگیر مقاومت شکست آلیاژهای پیشرفته ثابت شده است (دیده شده است که در فولادهای مدرن رشد ترک در یک دهم چقرمگی شکست مورد انتظار بوده است). ترک خوردگی هیدروژنی ( Hydrogen Induced Cracking / HIC) از نفوذ اتم های هیدروژن به شبکه بلوری فلز که غالبا در منطقه متاثر از حرارت (HAZ) می باشد، به وجود می آید.
به دام افتادن اتم های هیدروژن در ماده موجب تضعیف خواص مکانیکی ماده می شود. همچنین موجب ایجاد حفره هایی در فلز می شود که انعطاف پذیری و استحکام کششی آن را کاهش داده و می تواند منجر به ایجاد ترک و در نهایت شکست آن شود. {ادامه مطلب}
ارزیابی کارآمدی برای سرویس (FFS)
روشی است که در آن فعالیت سازه و اجزای آن تخمین زده می شوند. خروجی این روش، اجازه یا عدم اجازه فعالیت دستگاه در حال استفاده است. تخمین عمر باقیمانده و یا فاصله های زمانی لازم جهت بازرسی و رفع و درمان کاهش خواص ماده می تواند دیگر خروجی این روش باشد.
روش های ارزیابی متناسب سازی برای تجهیزات تحت فشار که دارای عیب، نقص و آسیب هستند از دهه 1960 میلادی آغاز شده است. دو استانداردی که متناوبا در این روش استفاده می شود API 579 و BS 7910 می باشند. برای اطلاع بیشتر در مورد این نوع ارزیابی اینجا کلیک کنید.
بازرسی بر مبنای ریسک (RBI)
RBI ابزار مدیریتی است که برای تشخیص و اولویت بندی ریسک های مربوط به تجهیزات تحت فشار، دما بالا و بحرانی و ارائه برنامه بازرسی براساس ریسک های محاسبه شده بکار می رود. بطور خلاصه در روش RBI میزان احتمال و نتیجه از کار افتادگی تجهیزات محاسبه شده و از ضرب این دو فاکتور (یعنی احتمال و نتیجه) میزان ریسک بدست می آید و براساس اندازه ریسک بدست آمده، برنامه بازرسی برای آنها تعریف می شود. بازرسی بر مبنای ریسک Risk Based Inspection روش نوینی در بازرسی و تعمیرات پیشگیرانه بوده که با توجه به تأثیرات بسیار مثبت آن، اخیراً به صورت فراگیر در حال اجرا و پیگیری می باشد. کلیه الزامات RBI تحت عنوان API-581 به صنعت معرفی شده و نرم افزارهای مربوطه نیز توسط شرکتهای مختلف خارجی در چارچوب الزامات استقرار سیستم RBI تهیه شده اند. {بیشتر}
طراحی وسایل تفریحی و شهربازی
بر اساس آخرین آمار، بیش از 9500 مرکز تفریحی و شهربازی در کل کشور وجود دارد که در این مراکز بیش از 50000 تجهیزات تفریحی بکار گرفته شده است. از این تعداد مرکز تفریحی 915 مجموعه در استان تهران واقع شده است که حدود 10% از تعداد مراکز تفریحی کشور است.
استاندارد کلیه تجهیزات بازی بر اساس مصوبات شورای عالی استاندارد، مشمول مقررات استاندارد اجباری است و فعالیت کلیه تجهیزات تفریحی اعم از تجهیزات شهربازی، زمین بازی، سازه های بادی، آبی و … بدون تاییدیه از سازمان ملی استاندارد ایران ممنوع میباشد. همچنین لازم استمراحل مختلف طراحی ، ساخت ، نصب و بهره برداری از تجهیزات مذکور تحت نظارت و تایید بازرسان سازمان ملی استاندارد ایران صورت گیرد. {ادامه مطلب}
سایر خدمات
- تحلیل تنش
- تحلیل ارتعاشی
- تحلیل اجزا محدود
- تحلیل خرابی
- مکانیک شکست
- تحلیل خرابی ناشی از خستگی
- تحلیل خزش
برای مشاهده نمونه کارها و ارتباط با ما کارشناسان کلیک کنید.