کدام کد طراحی مخازن تحت فشار از نظر هزینه اقتصادیتر است؟
اغلب از ما پرسیده میشود که کدام کد طراحی مخازن تحت فشار منجر به ساخت مخزن اقتصادیتری میشود. اگرچه پاسخ سادهای برای این سوال وجود ندارد، اما ما محاسبات ضخامت را با استفاده از کدهای مختلف طراحی و مواد متنوع انجام دادهایم تا از دیدگاه ضخامت، راهنماییهایی ارائه دهیم. همانطور که می دانید اصلی ترین پارامتر در طراحی مخازن تحت فشار، تعیین ضخامت است.
مطالعات تعیین ضخامت براساس کدهای طراحی
در این مطالعه، کدهای طراحی زیر مورد بررسی قرار گرفتند:
- ASME VIII Div. 1
- ASME VIII Div. 2
- PD 5500
- EN 13445
در مخازن با قطر بزرگ، تفاوتها در صرفهجویی مواد و در نتیجه هزینه های ساخت محسوستر است. در این مطالعه، ما از مقادیر زیر برای محاسبات خود استفاده کردیم:
- فشار داخلی: 2200 کیلوپاسکال
- قطر داخلی: 3000 میلیمتر
- تلرانس خوردگی داخلی: 0 میلیمتر
- ضریب جوشکاری: 1.0
- دمای طراحی: 25 درجه سلسیوس
نتایج نشان میدهد که انتخاب ماده همراه با کد طراحی تأثیر مهمی در تعیین ضخامت پوسته دارد. از دیدگاه هزینه، استفاده از متریال EN 10028 P355 GH طبق کد PD5500 اقتصادیترین گزینه را برای ساخت مخزن مورد مطالعه فراهم میآورد.
تاثیر شکل گنبد مخزن تحت فشار بر سبکی و هزینه
همچنین، شکل بهینه گنبد مخزن و کد طراحی که منجر به سبکی بیشتر سر مخزن میشود را هم بررسی کردیم. مشخص شد که از نظر کلی، گنبد کروی بهترین گزینه است. با این حال، تنها کد ASME VIII Div.1 ضخامت بیشتری برای گنبد مخزن ایجاد میکند، در حالی که ASME VIII Div.2 برای سایر اشکال گنبد، نازکترین ضخامت را ارائه میدهد. نتایج در جداول آورده شدهاند.
جمع بندی
لازم به ذکر است که انتخاب کد طراحی برای اقتصادیترین مخزن تحت فشار، ساده نیست. به جز انتخاب جنس و کد طراحی، عوامل دیگری همچون محتوای داخل مخزن، روش ساخت، آزمایش، صدور گواهینامه و غیره نیز نقش کلیدی در هزینه نهایی مخزن دارند.
شما کدام کد طراحی را از نظر اقتصادی مقرون به صرفهتر میدانید؟ لطفاً تجربه خود و دلایل آن را با ما به اشتراک بگذارید.
خدمات بنوموسی در حوزه طراحی مخازن تحت فشار
طراحی مخازن تحت فشار کامپوزیتی بیشتر
طراحی به کمک استاندارد بیشتر
ارزیابی کارآمدی برای سرویس یا FFS سطح 2 و 3 بیشتر
بنوموسی در شبکه های اجتماعی
آخرین اخبار طراحی و فناوری شبیه سازی را از کانال تلگرام بنوموسی پیگیری کنید.